Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας "Η Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο", 27-31.5.2015, Λευκωσία, Κύπρος



Η συμμετοχή μου στο "15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας" που έγινε στην Λευκωσία της Κύπρου από 27 έως 31.5.2015 είχε τον τίτλο: "Διερεύνηση των ευρωπαϊκών μοντέλων εκπαιδευτικής πολιτικής και η ελλαδική στρατηγική για τη διαχείριση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού: Θέσεις-σχέσεις-αντιθέσεις".
Στο συνέδριο συμμετείχα εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.








Όλο το πρόγραμμα (80 σελίδες) βρίσκεται εδώ: 
http://www.symvoli.gr/conference/elpse2015/uploads/files/8elpse_master_programma.pdf

2ο Συνέδριο "Νέος Παιδαγωγός"- Ίδρυμα Ευγενίδου Αθήνα, 23 & 24 Μαΐου 2015




Συμμετείχα στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο του "Νέου Παιδαγωγού" με  εισήγηση την οποία έκανα μαζί με την Ματούλα Πίνιου. Το θέμα της εισήγησης ήταν:  "Οπτικές απεικονίσεις βίας σε παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα και εκδήλωση αντικοινω- νικής συμπεριφοράς μαθητών[...] (project) για τον οπτικό εγγραμματισμό των μαθητών στα ΜΜΕ".



























Σάββατο 23 Μαΐου 2015

42o Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών (13-15.5.2015, Αλεξανδρούπολη)



Στο 42ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών που έγινε στην Αλεξανδρούπολη (13-15.5.2015) είχα την τιμή να συμμετέχω κι εγώ.
Η ημίωρη διάλεξή μου είχε το εξής θέμα: "Σχολική βία και εκφοβισμός στην Ελλάδα. Αναγνώριση των αιτίων, διαχείριση του φαινομένου και συνέπειες στην ψυχική υγεία του παιδιού".
















Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, ΑΘΗΝΑ, 23 & 24 Απριλίου 2015


     Με επιτυχία διεξήχθη στις 23 και 24 Απριλίου 2015 το διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο "Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού" με τη συμμετοχή επιτροπών ΕΣΥΔΠ και ΠΟΔΠ του δικτύου για την Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας, στις αίθουσες «Jacqueline de Romilly» και «Γαλάτεια Σαράντη» του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας (Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι). 


Επιμορφωτές: Ίδρυμα Τσάτσου, Συνήγορος του Παιδιού, Γ. Κορμάς (υπεύθυνος του προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ, για το ασφαλές διαδίκτυο), Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή.
Φορέας Υλοποίησης - Εισηγητές: Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.



  Στη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου συμμετείχα αρχικά  ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής  σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Προς ένα θεσμικό πλαίσιο/νομοθετική πρόταση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού".

Στη συνέχεια, έκανα την εισήγησή μου, ως υπεύθυνη του ΣΣΝ Έβρου. Το θέμα της εισήγησής μου ήταν: "Οικογενειακό Σύστημα: ο αστάθμητος παράγοντας επιρροής στην πρόκληση αλλά και στην αντιμετώπιση της σχολικής θυματοποίησης".